Koen Weijland

Esporter, YouTuber en Presentator

Esporter Koen Weijland is meervoudig Nederlands Kampioen FIFA en de bekendste esporter in Nederland. In 2016 tekende hij als eerste ooit een contract als esporter bij een voetbalclub, bij AFC Ajax. Op YouTube heeft Koen inmiddels meer dan 227.000 abonnees, terwijl hij op TV bij KRO NCRV het programma ‘Heibel langs de lijn’ presenteerde en veelvuldig te zien is bij FOX Sports. In de zomer van 2018 bracht hij zijn eigen boek genaamd ‘Strijder’ uit.

"Ik leef een droom die nooit bestond"

Koen Weijland is geboren op 19 oktober 1992 en is een voormalig Esporter van Ajax, gespecialiseerd in het spel FIFA. Als tiener werd hij voor het eerst Nederlands Kampioen FIFA en vloog hij al snel de wereld over om toernooien te spelen. Hij studeerde af aan de Radboud Universiteit maar vond zijn passie in YouTube en presenteren. Op YouTube heeft hij nu meer dan 230.000 abonnees.

In september 2016 tekende hij een contract met Ajax waarmee hij de eerste professioneel Esporter werd in Nederland. In 2018 werd Koen uitgeroepen tot beste Esporter ter wereld. In 2010 werd Koen voor het eerst uitgeroepen tot wereldkampioen FIFA.

Momenteel is Koen actief op zijn eigen YouTube kanaal en andere social mediakanalen. In 2018 bracht hij het boek genaamd “Strijder” uit over zijn leven als beste Esporter ter wereld. Strijder is het eerste échte boek over Esports waarin Koen situaties beschrijft aan de hand van zijn mooiste zeges en ervaringen. Hij vertelt over de weg naar de top en geeft tips over hoe je een professionele Esporter kunt worden.

Na het publiceren van zijn boek STRIJDER kreeg hij voor de KRO NCRV zijne eerste tv-klus als presentator. Daarnaast is hij op FOX Sports wekelijks te zien als commentator en analist bij de E-divisie. Koen is onder de Esporters uniek door zijn successen, maar meer nog zijn uitstraling en welbespraaktheid.

In 2019 bracht Koen een tweede boek uit genaamd ‘FIFA The Ultimate Team.’ De ultieme strategiegids. Een boek dat volgens Koen met veel bloed, zweet én liefde is gemaakt. In dit boek vertelt hij precies hoe de nieuwe FIFA, FIFA Ultimate TEAM (FUT) werkt. Wat zijn de beste tactieken? Hoe kun je snel munten verdienen? En hoe leer je FUT spelen als een pro? Kortom: een onmisbaar boek voor iedere FUT-fan. Met het schrijven van dit tweede boek heeft Koen op 26 jarige leeftijd al twee boeken gepubliceerd. Ook heeft Koen een website waar hij zijn eigen merchandise op verkoopt, dit zijn voornamelijk trainingspakken en shirts om het jezelf gemakkelijk te maken tijdens het gamen.

Daarnaast is Koen ook inzetbaar als influencer. Door het grote bereik wat hij heeft op zijn social mediakanalen kan hij door merken en bedrijven ingezet worden en zijn (relatief jonge) doelgroep bereiken met het promoten van producten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Koen Weijland inhuren als spreker?

Nederlands eerste esporter in het betaalde voetbal, Koen Weijland, spreekt in zijn presentaties over de ontwikkeling van esports, het leven van een esporter bij een Betaald Voetbal Organisatie en over de mogelijkheden voor bedrijven om esports en social media te integreren in de marketingstrategie. Daarnaast is Koen op regelmatige basis actief voor maatschappelijke doeleinden. Hij is inzetbaar voor presentaties, interviews en clinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Koen Weijland

Wat klanten zeggen over
Koen Weijland

Sprekers zoals Koen Weijland

Koen Weijland boeken?