Jan Olbrecht

Sportfysioloog en wetenschapper

Voormalig topzwemmer Jan Olbrecht is bekend geworden doordat hij al meer dan 30 jaar trainers van atleten op topniveau heeft begeleid. Hij is één van ’s werelds meest vooraanstaande experts in het toepassen van lactaat testen. Zijn boek ‘The Science of Winning’ is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeken over trainingsleer en wordt gebruikt door coaches uit verschillende sporten. Ondertussen hebben sporters die bij hem kwamen reeds honderden titels gewonnen op Wereldkampioenschappen en op de Olympische Spelen.

Voormalig topzwemmer Jan Olbrecht is bekend geworden doordat hij al meer dan 30 jaar trainers van atleten op topniveau, op het gebied van sport en wetenschap, heeft begeleid. Op vijftienjarige leeftijd kwam hij via schoolzwemmen in contact met de sport. Al snel werd hij fanatiek, zwom nationale records en nam deel aan heel wat internationale topwedstrijden. Hij kwam driemaal uit op de Universiade en de Olympische Spelen van Moskou miste hij op een haar na. Jan studeerde sportwetenschappen in Brussel en vertrok daarna naar de Universiteit van Keulen waar hij doctoreerde in sportfysiologie en biomechanica. Al snel werd hij succesvol in de uitbouw van wetenschappelijke trainingsbegeleiding. Ondertussen hebben sporters die bij hem kwamen reeds honderden titels gewonnen op Wereldkampioenschappen en op de Olympische Spelen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jan Olbrecht inhuren als spreker?

Jan Olbrecht geeft wereldwijd presentaties, zowel voor een praktijkgericht als wetenschappelijkgericht publiek. Door zijn wetenschappelijke studies kan hij je met onderbouwde theorieën uitleggen wat er nodig is om optimaal te presteren. Vele Wereld – en Olympisch kampioenen hebben de nieuwe trainingsfilosofie van hem gevolgd. Hij is ook werkzaam in een multinational waardoor hij een link kan maken tussen presteren in de topsport en het bedrijfsleven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jan Olbrecht

Wat klanten zeggen over
Jan Olbrecht

Sprekers zoals Jan Olbrecht

Jan Olbrecht boeken?