Hans van Breukelen

Voormalig keeper van PSV en Nederland en technisch directeur KNVB

Hans van Breukelen was in de jaren ’80 en ’90 Nederlands beste keeper. Met PSV won hij in 1988 de Europa Cup 1 en met het Nederlands Elftal het Europees Kampioenschap. In gastpresentaties en lezingen vertelt hij over zijn ervaringen als sporter, bestuurder en adviseur.

"Het individueel belang gaat altijd boven het teambelang"

Voormalig onderwijzer Hans van Breukelen was als keeper een belangrijke schakel in veel overwinningen van zijn teams. Hij werd wereldberoemd als penaltykiller, waarvan de meest spraakmakende de stop is in de finale van het EK in 1988 tegen Rusland. Hans van Breukelen beleefde in dat jaar grote successen. Met PSV won hij de Europa Cup 1 (tegenwoordig Champions League) en het Europees Kampioenschap met Nederland. Na zijn actieve carrière heeft Hans van Breukelen diverse functies in het bedrijfsleven gehad en was hij technisch directeur bij FC Utrecht. Hans is sinds 2000 zelfstandig ondernemer van HvB Management en is hij directeur van de Stichting Sports & Technology. Ook schreef hij een biografie en gaf hij managementtrainingen. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde. Hans van Breukelen is in staat zijn persoonlijke en teamsuccessen te vertalen naar mensen en organisaties. Hij gelooft heilig in het betrekken van mensen bij oplossingen: ‘Mensen weten precies wat er nodig is om doelstellingen te realiseren. Maak gebruik van die kennis en coördineer die meningen. Draagvlak en betrokkenheid zijn de basis van succes in organisaties’. Sinds 1 juli 2016 was Hans van Breukelen technisch directeur bij de KNVB. Na een roerige periode besloot hij per 1 augustus 2017 te stoppen. Vervolgens werkte Hans aan een sterke versie van zichzelf en schreef hij een boek samen met Benno Diederiks genaamd ‘Maak je comeback’.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Hans van Breukelen inhuren als spreker?

Voorbeelden van zijn inspirerende en enthousiaste presentaties zijn ‘De kracht van het individu, maar de macht van het collectief’ en ‘De zeven eigenschappen van succes’. Daarnaast richt Hans zich sinds kort op ‘Maak je comeback’. Zowel aan de hand van een presentatie of interactieve workshop betrekt hij het publiek bij zijn  probeert ze te prikkelen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hans van Breukelen

Wat klanten zeggen over
Hans van Breukelen

Sprekers zoals Hans van Breukelen

Hans van Breukelen boeken?