Elien Allaert

Mobiliteitsvertrekker bij GOED thuiszorgwinkel, ex paralympisch alpine skister en sportieve duizendpoot

Hoe ga je om met tegenslagen, je “negatieve” kanten. Hoe kan je iets negatief ombuigen zodat het uiteindelijk een positieve gevolg heeft. Wat zijn de opties als het wat moeilijker gaat. Waar vind je dan de moed, het doorzettingsvermogen om toch verder te gaan, die grens te gaan verleggen, of via die omweg toch je doel te bereiken.

"It’s not having a disability but the way you live with it"

Biografie

Elien Allaert is geboren met een erfelijke neuromusculaire aandoening. Ze is volledig afhankelijk van een rolwagen, maar desondanks heeft haar dit nooit belemmerd in haar functioneren. Ze volgde les in het regulier onderwijs, ging op kot, had een normaal studentenleven. Dit alles combineerde ze met een intensieve kinesitherapie en een topsport carrière. Toen haar familie op skivakantie vertrok, moest en zou Elien dit ook proberen. Na veel vallen en nog meer opstaan, slaagde ze er in het skiën onder de knie te krijgen. Zo goed zelf dat ze vanaf haar 16de mocht deelnemen aan wedstrijden ter voorbereiding van de paralympische spelen. De spelen mochten voor Elien echter niet doorgaan, meermaals kreeg ze tegenslag enkele malen voor de spelen. Uiteindelijk besloot Elien haar pijlen te richten op het uitbouwen van een gezinsleven en haar professionele carrière. Maar na verloop van tijd zocht Elien terug naar een uitlaatklep, ze probeerde enkele sporten en vond uiteindelijk haar nieuwe passie in het sitwaken, dat is wakeboarden voor mensen met een fysieke beperking.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Elien Allaert inhuren als spreker?

Elien Allaert is geboren met een neuromusculaire aandoening. Deze beperking of de rolstoel is echter voor haar nooit een belemmering geweest. Het onbeperkte leven combineerde zij met een paralympische skicarriere. Er kwamen heel wat tegenslagen op haar pad, maar steeds vond ze een manier om deze tegenslag positief om te buigen. Elien brengt een verhaal van tegenslagen, maar zeker ook van moed, motivatie en het vinden van de drive om te blijven vechten voor wie je bent.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Elien Allaert

Wat klanten zeggen over
Elien Allaert

Sprekers zoals Elien Allaert

Elien Allaert boeken?