Dries Koekelkoren

Nationaal Team Beachvolleybal

Dries Koekelkoren vormde samen met Tom van Walle het eerste professionele beachvolleybalteam van België.  Na meer dan tien jaar actief te zijn geweest in de Liga A van het zaalvolleybal, maakte hij in 2015 de overstap naar het beachvolleybal. Een gewaagde stap, wetende dat er op dat moment nog geen echte topsport-structuur op poten stond binnen de Belgische volleybalfederatie. Sinds maart 2015 tracht Dries beachvolleybal in België op de kaart te zetten.

"My ABC = A Beachvolley Challenge"

Van kinds af aan was Dries Koekelkoren al bezig met een bal. Hij heeft alle sporten uitgeprobeerd en uiteindelijk blijven hangen bij het (beach-)volleybal. Moest er al een beachvolleybalstructuur bestaan hebben in zijn jonge jaren, dan had hij wellicht nooit in zaal gevolleybald. In de zomer speelde hij beachvolleybal en dat werd al snel de sport van zijn hart. In maart 2015 maakte hij de overstap van zaal naar beachvolleybal, dat is 1,5 jaar voor de OS in Rio. Niemand gaf team Koekelkoren/van Walle een kans om de OS te halen, maar via de ‘Continental Cup’ wisten zich toch te plaatsen voor de finale ronde voor dat felbegeerde allerlaatste ticket. Jammer genoeg verloren ze de finale tegen Rusland met 2-1 en misten ze op een haar na de Olympische spelen. Ondertussen werden ze in België meermaals Belgisch kampioen (5x), maar ook op internationaal niveau behaalden ze hun eerste successen: een 4de plaats op het EK in Jurmala 2017, winst van de Masters in Baden 2017, een 9de plaats op het WK in Wenen 2017 en brons op het World Tour tornooi van Qinzhou (China) 2018.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dries Koekelkoren inhuren als spreker?

Dries Koekelkoren is breed inzetbaar. Zo geeft hij presentaties op basis van een interview, maar is hij ook in staat om een presentatie volledig zelf te verzorgen. Hij vertelt over zijn ervaringen als topsporter en de overstap van zaal- naar beachvolleybal. “Vooral het harde werk & de opofferingen in de beginjaren om überhaupt te kunnen starten met professioneel beachvolley had heel wat voeten in de aarde. Maar net dát is vandaag één van onze sterke punten als team: onze betrokkenheid binnen dit project is zó groot, dat we er altijd 200% voor gaan.” In zijn presentatie geeft Dries een inkijk in het leven van een beachvolleyballer. De verre reizen, tornooien over de hele wereld, veel weg van huis, altijd met z’n tweeën en de moeilijkheden die dit met zich meebrengt. Het mentale aspect binnen beachvolleybal en andere belangrijke elementen zoals teamwork, intrinsieke motivatie en gedrevenheid komen aan bod.

Buiten zijn presentaties is Dries inzetbaar voor beachvolleybal clinics, waarin hij een inkijk geeft in het ‘playbook’ van zijn team: Koekelkoren – van Walle. De verschillende spelsystemen, technieken & tactieken worden hier uitvoerig besproken aan de hand van een theorie gedeelte, gevolgd door een interactief praktijk gedeelte.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dries Koekelkoren

Wat klanten zeggen over
Dries Koekelkoren

Sprekers zoals Dries Koekelkoren

Dries Koekelkoren boeken?