Dieter Van der Eyken

Wereldkampioen Windsurfen

Dieter Van der Eyken behoort bij de beste Freestyle windsurfers ter wereld. In 2015 kwam zijn droom uit door het behalen van zijn eerste Wereldtitel in de open klasse, na zijn Jeugd Wereldtitel in 2009. Door het vele reizen is Dieter zeer snel zelfstandig geworden. Zo staat hij in voor eigen promotie, reizen plannen, video’s maken, bijstaan in de R&D van zijn sponsors, enzovoort. In de afgelopen negen jaar leerde hij dus meer dan eender welke universiteit hem zou kunnen leren in dezelfde tijd.

Dieter Van der Eyken begon in 1999 met competitiesurfen en legde zich vanaf 2002 toe op Freestyle. In 2009 werd hij Belgisch kampioen freestyle, waarna hij sinds 2010 aan de slag ging als prof windsurfer. Tijdens zijn laatste jaar in het ASO begon hij aan zijn profcarrière met een uitstekende twaalfde plaats op de Wereldranglijst in het Freestyle windsurfen. Sinds 2011 behoort hij bij de top Freestyle windsurfers van de wereld en in 2015 kwam zijn droom uit door het behalen van zijn eerste Wereldtitel in de open klasse, na zijn Jeugd Wereldtitel in 2009. Door het vele reizen is Dieter snel zeer zelfstandig geworden. Zo staat hij in voor eigen promotie, reizen plannen, video’s maken, bijstaan in de R&D van zijn sponsors, enzovoort. In de afgelopen negen jaar leerde hij dus meer dan eender welke universiteit hem zou kunnen leren in dezelfde tijd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dieter Van der Eyken inhuren als spreker?

Windsurfen is een unieke sport die daardoor ook een unieke levensstijl met zich meegeeft. Dieter Van der Eyken kan je zo meenemen in zijn wereld van reizen zonder plan met alleen de wind als zijn wegwijzer. Hij legt je uit hoe het is om met 200 kg aan materiaal de wereld rond te vliegen en laat je zien hoe je met een klein budget nog veel dingen kunt verwezenlijken. Verder vertelt hij over het windsurfen zelf, het leven op tour of hoe het is om het grootste deel van het jaar in een bus te leven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dieter Van der Eyken

Wat klanten zeggen over
Dieter Van der Eyken

Sprekers zoals Dieter Van der Eyken

Dieter Van der Eyken boeken?