Arnold Vanderlyde

Drievoudig Olympisch medaillewinnaar Boksen

Arnold Vanderlyde is één van de meest succesvolle boksers aller tijden van de lage landen. Hij won op drie achtereenvolgende Olympische Spelen een bronzen medaille in de klasse van de zwaargewichten. Met succes heeft Arnold de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. In 1993 hing Arnold zijn bokshandschoenen definitief aan de haak om zich actief te richten op zijn maatschappelijke doelen. Arnold zag een duidelijke link tussen topsport en ondernemen.

"Zolang je in beweging bent, is de kans dat je geraakt wordt het kleinst"

Het leven van Arnold Vanderlyde heeft vijftien jaar volledig in het teken gestaan van boksen. Hij wist tijdens drie opeenvolgende Olympische Spelen een medaille te behalen. Een unieke prestatie voor een Nederlandse bokser. In 1984 verraste Arnold Vanderlyde de gehele bokswereld tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles. Hij won brons in het land waar de bokssport groot is geworden. Dit herhaalde hij in 1988 (Seoel) en 1992 (Barcelona). Na de Spelen van Barcelona maakte Arnold Vanderlyde de overstap van de boksring naar het bedrijfsleven. Hij verzorgt sindsdien presentaties, lezingen, motivatietrainingen en clinics. Het boksen staat hierbij nog altijd centraal. Een van zijn programma’s heet ‘Fighting For Success’. ‘Fighting For Success’ is een body en mind workshop voor deelnemers die toe zijn aan een frisse (vitale) wind. De deelnemers ontdekken de uitdaging van succes, gebaseerd op een heldere visie. Dit gebeurt op een (inter)actieve en inspirerende wijze. Voornaamst uitgangspunt hierbij is action learning. Vanuit zijn eigen levensgeschiedenis gaat Arnold in op het belang van sport en coaching. Arnold wordt getypeerd als hartelijk, open en inspirerend. Niet bepaald het beeld dat je bij een bokser voor ogen hebt. Hij wordt ook niet voor niets een gentleman genoemd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Arnold Vanderlyde inhuren als spreker?

Arnold Vanderlyde geeft de succesvolle workshop ‘Fighting For Success’. In deze workshop komen de thema’s vitaliteit, communicatie, doelen stellen en motivatie terug. Ook geeft Arnold lezingen en presentaties over deze thema’s.

Fighting for Success – Workshop
“Wees niet bang voor het onbekende. Kijk het recht aan in het gezicht en durf het gevecht aan te gaan met jezelf. Ontdek de uitdaging van succes”.

Fighting for Success is een body en mind workshop voor deelnemers die toe zijn aan een frisse (vitale) wind. De deelnemers ontdekken de uitdaging van succes gefundeerd op een heldere visie. Belangrijk uitgangspunt hierbij is “action learning”. Een uiterst effectieve lesmethode waarin de laatste inzichten verwerkt zijn. Sleutelwoorden zijn communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Een wezenlijk en onderscheidend kenmerk voor het Fighting for Success programma is de totale integratie van theorie, praktijk, sport en ontspanning. Alleen dan is leren ook effectief.

De workshop bestaat uit twee delen; theorieën worden behandeld in intensieve maar korte blokken, waarna aansluitend praktische oefeningen leiden tot een direct toepasbaarheid in de praktijk. Fighting Fit, het tweede gedeelte is het fysieke gedeelte waarbij zowel individueel als in groepsverband kennis gemaakt wordt met inzichten uit (top)sport die direct aansluiten op de thema’s uit het eerste gedeelte.

Fighting for Success – Seminar
Tijdens de seminar “Fighting for Success!” laat hij de positieve betekenis van het woord Fighting naar voren komen en creëert hij bij de deelnemers een positieve vechtersmentaliteit.

Daarnaast legt hij de nadruk op “Identiteit”; wie ben ik? En wie wil ik zijn? Essentiële vragen om antwoord te krijgen op de vragen “Wat willen we bereiken?” maar ook om duidelijkheid te krijgen wat onze mogelijkheden zijn. Zo kunnen we ontdekken hoe we onze kwaliteiten zowel persoonlijk, in teamverband maar ook binnen een organisatie optimaler kunnen benutten om beter en prettiger te kunnen functioneren.

Fighting Fit
“Boksen is een van de oudste sporten uit de geschiedenis. Bokstraining is erg goed voor je fysieke en mentale conditie”.

Vanuit Arnold’s Fighting Fit Academy heeft hij de clinic “Fighting Fit for Success!” ontwikkeld. Fighting Fit is een actief programma waarin Arnold de deelnemers basis bokstechnieken aanleert. Behalve een goede fysieke conditie in het dagelijks leven, dienen de sportieve oefeningen ook een hoger doel; de vechtersmentaliteit die iedereen in zich heeft zal zich uiteindelijk manifesteren. Arnold laat zien dat iedereen op zijn eigen niveau in een korte tijd basis Fighting Fit (boks)technieken kan aanleren. En wie weet behoort tijdens deze clinic een rondje sparren tegen de oud Olympiër ook tot de mogelijkheden…!

De Fighting Fit bokstrainingen zijn weerbaarheidstrainingen die gericht zijn op de ontwikkeling van je persoonlijke spirit: De Fighting Spirit. De training is er niet op geënt om zo hard mogelijk te slaan. Integendeel. Nadruk krijgen aspecten als zelfrespect, respect voor
je tegenstander, zelfbeheersing, (zelf)vertrouwen, discipline en het creëren van een sterke wil. Samen vormen ze de bepalende kern van de clinic Fighting Fit.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Arnold Vanderlyde

Wat klanten zeggen over
Arnold Vanderlyde

Sprekers zoals Arnold Vanderlyde

Arnold Vanderlyde boeken?