Vrouwelijke sprekers in de spotlight

8 maart 2023

8 maart is het Internationale Vrouwendag: dé dag dat de vrouw massaal in het middelpunt staat. 100 jaar na de eerste Internationale Vrouwendag, in 1912, staan we op deze bijzondere dag nog steeds stil bij de rechten van vrouwen. Wij zetten hieronder een aantal vrouwelijke SportsSpeakers in de spotlight.

Anje Marijcke van Boxtel – Organisatiepsycholoog, Executive (team) coach in business & sports
Anje-Marijcke helpt leiders, teams en organisaties navigeren aan de hand van haar kompasvisie op leren, ontwikkelen en performance. Zij kan feilloos aangeven waar de fijne kneepjes van het vak zitten, waar potentieel zit, wat de knelpunten zijn en hoe je die kunt tackelen. Als spreker doet ze dat interactief, zeer inspirerend en met prachtige beelden. Na haar presentatie loop je de zaal uit met een vol hoofd, een vol hart en urgentie voor verandering.

Anne-Greet Haars – Presentatrice en dagvoorzitter
Haar hoge mate van interesse in de actualiteit en academische achtergrond, maakt haar een veelzijdige presentatrice. Door haar rijke ervaring, zowel voor als achter de schermen in de mediawereld, weet ze precies wat er nodig is om iedereen in zijn of haar kracht te zetten en daarmee een bijeenkomst tot een succes te maken.

Barbara Barend – Presentatrice en onderneemster
Barbara Barend droomde zelf jarenlang van een carrière als topsportster. Toch koos ze uiteindelijk voor een journalistieke carrière. De communicatieve vaardigheden van Barbara in combinatie met haar kennis over sport, zakelijke en maatschappelijk onderwerpen maken haar een passende spreker op menig evenement. Ze is scherp, analytisch en kritisch, waardoor ze uw bijeenkomst inhoudelijk naar een hoger niveau kan tillen.

Celine van Gerner – Turnster
Sinds 2010 behoort Céline van Gerner tot de internationale top van het turnen. In 2012 werd Céline twaalfde op de meerkamp tijdens de Olympische Spelen. Céline is inzetbaar voor demonstraties en turnclinics. Daarnaast geeft ze spectaculaire openingen en presentaties over grenzen verleggen en presteren onder druk.

Edith Bosch – Meervoudig Olympisch medaillewinnaar en zelfstandig ondernemer – coach – opleider
Ze is de succesvolste vrouwelijk judoka van Nederland: in haar imposante carrière behaalde Edith drie Olympische medailles. Edith heeft een ruime ervaring als opleider en coach om mensen te ondersteunen en te laten zien dat ze groter zijn dan ze denken en die er klaar voor zijn om het beste in zichzelf en elkaar naar boven te halen. Zij doet dit, tijdens presentaties, trainingen en workshops, op een energieke en interactieve wijze.

Esther Vergeer – Zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis en chef de mission van de Paralympiërs
Esther Vergeer vertelt open en eerlijk over haar ervaringen als ’s werelds meest succesvolle sportster met een handicap. Indrukwekkend is haar verhaal over het omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Met passie deelt Esther haar ervaringen als toernooidirecteur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, haar rol als Chef de Mission van Paralympic TeamNL en haar missie die ze heeft met haar eigen Foundation.

Ireen Wüst – Meervoudig Olympisch kampioene schaatsen
Wüst is met zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen olympische medailles de succesvolste Nederlander op de Olympische Spelen ooit. Ze is beschikbaar voor het geven van interviews, waarbij ze openhartig vertelt over haar carrière. De ups & downs, de weg naar succes, het omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en de wil om te winnen. Daarnaast geeft ze op enthousiaste wijze schaatsclinics.

Jorien ter Mors – Olympisch kampioen schaatsen
Van de absolute wereldtop via een diep dal naar prachtige prestaties. Jorien is één van de weinige atleten die het is gelukt om vanuit haar overtraindheid met succes terug te komen bij de wereldtop. Opgeven is geen optie. Jorien staat voor discipline, doorzettingsvermogen en waar nodig offers brengen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Jorien zet aan tot denken en kan een groep naar een nieuw niveau brengen door te reflecteren en inzichten te verschaffen.

Kika van Es – Europees kampioen en speelster FC Twente
Voetbalster Kika van Es is een van de beste verdedigers van ons land en is inzetbaar voor het geven van clinics. Ze kan op enthousiaste wijze iedereen wat bijleren en plezier laten beleven aan het spel. Daarnaast is ze beschikbaar voor presentaties waarin ze het publiek mee terug neemt naar de zwaarste tijd uit haar carrière en vertelt ze hoe ze daarmee om is gegaan.

Kim Lammers – Spreker, ondernemer en dagvoorzitter
Kim weet als geen ander hoe hard zij de mensen om haar heen nodig heeft om als individu en team beter te worden en samen het hoogst haalbare te bereiken. Kim kan met haar enthousiasme, gedrevenheid en passie altijd de rest mee krijgen. In een waanzinnige inspirerende presentatie, weet ze dit ook bij haar toehoorders over te brengen. Ze sleept je mee in een overtuigend betoog, hoe je meer uit jezelf kan halen, waar jij als individu het groepsproces kan helpen en hoe je het beste mensen voor jouw zaak motiveert.

Leoni Blokhuis – Zaakwaarnemer in het vrouwenvoetbal
Leoni Blokhuis was de eerste ondernemer in het Nederlandse vrouwenvoetbal. In 2013 schreef ze historie met de eerste betaalde transfer in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal. De expert in het vrouwenvoetbal kan ingehuurd worden als spreker voor diverse thema’s: een uniek kijkje in het vak als zaakwaarnemer en achter de schermen in het voetbal, en over ondernemerschap in een snelgroeiende sport.

Leontien van Moorsel – Viervoudig Olympisch kampioene wielrennen
Met het ongekende aantal van vier gouden Olympische medailles schaart Leontien zich tevens bij de meeste succesvolle Nederlandse Olympiërs. Ze heeft een verhaal over afzien, winnen, gezondheid en onverzettelijkheid. Daarnaast geeft ze op enthousiaste en motiverende wijze spinning clinics en is het mogelijk om samen met haar een tocht te fietsen.

Merel van Dongen – Speelster Nederlands Elftal en Atlético Madrid
Ze komt uit een topsportfamilie waardoor ze opgroeide in een omgeving waar sport en studie centraal stond. Al vroeg was zij vastberaden het Nederlands Elftal te halen en geholpen door haar interesse in psychologie stippelt zij haar eigen route uit. Merel is inzetbaar voor het geven van presentaties en clinics. Ze spreekt openlijk, ontwapenend en vol enthousiasme over het (letterlijk) verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en de rol die psychologie speelt in haar leven als topsporter. Ook is zij inzetbaar voor het geven van voetbalclinics.

Nicolien Sauerbreij – Olympisch kampioene snowboarden
Als eerste Nederlandse ooit won Nicolien een gouden medaille in de sneeuwsport. Ze moest regelmatig incasseren, maar hield de regie en flikte het onverwachte. Nicolien is beschikbaar voor presentaties, interviews en clinics. Tijdens haar presentaties spreekt ze met passie over haar ‘weg naar goud’. Daarnaast is zij openhartig over haar tegenslagen en vertelt ze hoe zij daarmee om is gegaan.

Nouchka Fontijn – Nederlands boksster
Na een aantal sporten uitgeprobeerd te hebben bleek boksen de sport waar Nouchka het meeste talent in had. Nouchka Fontijn is beschikbaar voor het geven van presentaties. Nouchka neemt je helemaal mee in haar verhaal. De thema’s waarover zij spreekt zijn onder andere: motiveren, doorzetten, doelen stellen en grenzen verleggen. Zij doet dit op een hele energieke en interactieve manier. Verder is Nouchka ook beschikbaar voor het geven van leuke boksclinics. 

Ranomi Kromowidjojo Drievoudig Olympisch kampioene zwemmen
Een fenomeen in het water: Ranomi Kromowidjojo. Zij won zowel individueel als met de estafetteploeg al vele wereldtitels en Olympisch goud. Op haar kenmerkende enthousiaste wijze vertelt Ranomi Kromowidjojo over thema’s als grenzen verleggen, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen en ambitie. Daarnaast geeft ze zwemclinics: een droom voor elke zwemliefhebber.

Rivkah op het Veld – Presentator/verslaggever NOS Studio Sport
Al van jongs af aan is Rivkah gek op sport – haar ouders moesten de vakantie om de Olympische Spelen heen plannen, anders ging ze niet met hen mee. Als presentator en verslaggever bij NOS Studio Sport staat ze regelmatig in de studio, langs het veld of in het stadion. Ze is zeer betrokken bij de klant en heeft een voorliefde voor interviewen en spreken.

Rocky Hehakaija – Voormalig voetbalster
Een presentatie van Rocky staat gegarandeerd voor inspiratie en interactie, gecombineerd met een gezonde dosis humor. Thema’s waar Rocky op inhaakt zijn: ondernemerschap, motivatie, sportparticipatie, omgaan met verandering en tegenslagen, uit je comfortzone komen, gendergelijkheid en sociale verandering. Daarnaast is ze inzetbaar voor het geven van voetbalclinics en shows.

Sari van Veenendaal – Keepster Nederlands Elftal en PSV
Sari is mede door de winst op het EK een voorbeeld voor veel jonge keepsters. Als keepster neemt Sari thema’s als coaching en communicatie mee in de voetbalclinics die ze geeft. Sari is hiernaast ook inzetbaar om in interviewvorm te praten over haar eigen carrière, de combinatie van topsport en studie, de rol van coaching en communicatie en hoe het is om als keepster onderdeel te zijn van ‘een team binnen een team’.

Shona Shukrula en Franca Overtoom – Scheidsrechter en Assistent-scheidsrechter
Shona en Franca zijn de enige twee vrouwen die actief zijn in het mannelijk Betaald Voetbal in Nederland. De twee geven een inkijkje in hun leven als vrouwelijke arbiters in de mannenvoetbalwereld. Zij nemen het publiek mee in hun weg naar de top met daarbij de hoogte en de dieptepunten die zij tegengekomen zijn.

Wij hebben een nog breder aanbod aan vrouwelijke sprekers, dus ook voor jouw evenement hebben we een geschikte spreker. Kijk op deze pagina voor meer mogelijkheden of neem vrijblijvend contact met ons op.