Maak kennis met: Mark

5 oktober 2021

In de “Maak kennis met” blog stellen we je voor aan Mark van den Akker. Mark is onze nieuwe collega en gaat het team van SportsSpeakers versterken!

Hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?

Tijdens mijn studies Sportmarketing en Sports Management heb ik mij gerealiseerd dat ik enorm veel energie krijg van mijn passie voor sport in combinatie met werk. Het bereiken van bedrijfsdoelstellingen met sport, is iets waar ik mij graag mee bezig houd. Gedurende mijn studie ben ik een aantal keer in aanraking gekomen met House of Sports, na deze periode heb ik dit altijd in mijn achterhoofd gehouden. Ik zag de vacature van Booker voorbijkomen en was vanaf het eerste moment enthousiast. Op 1 september ben ik gestart bij SportsSpeakers.

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?

Binnen SportsSpeakers ben ik aan de slag gegaan als Booker, commercieel medewerker. In deze functie houd ik mij voornamelijk bezig met het bemiddelen, matchen en organiseren van commerciële activiteiten tussen opdrachtgevers en sportpersoonlijkheden. Tot nu toe bevalt het erg goed, ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

Welke sport beoefen je zelf?

Ik ben op jonge leeftijd begonnen met voetbal, wat ik nog steeds met veel plezier doe bij SV Eemnes. Als rechtsbuiten hou ik ervan om de actie op te zoeken! Om ook tijdens de zomerstop actief te zijn, ben ik later begonnen met tennis. Dat beviel erg goed en daarom combineer ik dat nu met voetbal. Door deze twee sporten te combineren houd ik mij zowel bezig met het sporten in teamverband en op individuele basis. Wat mij betreft de ideale combinatie!

Wat maakt werken bij SportsSpeakers zo leuk?

Zoals eerder benoemd heb ik een grote passie voor sport. Er komt zo veel energie en beleving kijken, waardoor ik eigenlijk de meeste sporten leuk vind om te volgen. Nu kan ik hier tijdens mijn werkzaamheden mee bezig zijn en dat geeft veel energie. Daarnaast krijg ik veel energie van het matchen en verbinden van sporters en bedrijven. Het in contact staan met bedrijven en de sporters en hiermee beide partijen iets moois kunnen bieden, zijn de momenten die dit vak mooi en interessant voor mij maken.

Waarom een SportsSpeaker?

Sport en het bedrijfsleven hebben veel raakvlakken. Van leiderschap, innovatie, omgaan met tegenslagen tot aan doelen stellen en teambuilding. Onze SportsSpeakers hebben over deze onderwerpen een prachtig verhaal met betrekking tot hun eigen ervaringen en carrières. Zij kunnen dit goed vertalen naar het bedrijfsleven waardoor er, naast een interessant en inspirerend verhaal, ook echt de vertaalslag gemaakt kan worden naar de werkvloer.